Over Joanika

Joanika Ring - coach gespecialiseerd in autisme, angst-en dwangstoornissen

Achtergrond

Joanika Ring (Laren N-H, 1946) is (ervarings)deskundige op gebied van communicatie, omgaan met psychische en psychiatrische klachten, rouw- en verlies thema’s, relaties en opvoedkundige issues.

Zij coacht inmiddels meer dan 20 jaar succesvol mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Zie ook de referenties.

Daarnaast is zij leraar in Non Dualiteit.

Als moeder van een zoon (1973) die leed aan hasjverslaving en als gevolg daarvan psychose gevoelig is, en een dochter (1971) die al heel jong en onbevreesd de wijde wereld in trok en daar niet altijd helemaal zonder kleerscheuren vanaf kwam, succesvol zelfstandig ondernemer (beeldhouwer, kunstschilder, coach) en echtgenote van Oscar winnende tekenfilmmaker Børge Ring (✝ 2018), kun je stellen dat ze door de wol geverfd is.

Het "geheim" van Joanika

Haar geheim? ze scheert nooit iemand over een kam met een ander. “Er is niet zoiets als een standaard mens, en dus ook geen standaard problematiek, dus is er ook geen standaard methodiek of oplossing. De één heeft baat bij wekelijkse gesprekken, de ander komt een paar dagen logeren en krijgt fulltime coaching. De één komt tot rust door de sessies te combineren met beeldhouwen of speksteen te bewerken, de ander gaat liever met mij wandelen.” Aldus Joanika.

Je kunt samen met Joanika ontdekken wat het leven allemaal biedt. Ze reikt je vooral praktisch toepasbare handvatten aan waarmee je daadwerkelijk verder kunt. Dat is precies datgene wat heel kenmerkend is voor haar: geen vaag gedoe maar helder en praktisch, praktisch en nog eens praktisch.

Unicef Children's Award

De 8 minuten durende film “Run of the Mill” is door Børge en Joanika gemaakt, en won in 1999 de Unicef Children’s award. Het is sterk autobiografisch. De titel zou in het Nederlands vrij vertaald kunnen worden naar “De gang van alledag”.
Toen hun zoon Peter de film voor het eerst had gezien, reageerde hij niet meteen. Maar enkele dagen daarna kwam hij er op terug en zei: “Je hebt het wel goed begrepen, dit is precies hoe het voor mij voelt…”

Waar vind je Joanika?

Joanika heeft een nieuwe locatie waar de gesprekken plaatsvinden, in Kalmthout, België. Vlak bij de Kalmthoutse heide waar je heerlijk kunt wandelen. Het adres tref je op de contactpagina.