Contact en referenties

Wat anderen over Joanika zeggen:

Een gesprek met Joaniek is altijd een soort thuiskomen. Wat je ook bezig houdt, wat er ook gebeurd is, je mag er in de eerste plaats gewoon zijn, met alles waarmee je op dat moment binnen komt. Niks is gek of vreemd of raar. Omdat het er van haar zo mag zijn, mag het er gek genoeg ook van jezelf gewoon zijn… En daarmee is het er… en zo lost de weerstand op. En dan kan er vervolgens gewoon een gesprek plaatsvinden, heel praktisch. Met de nodige handvatten weer naar huis. Of niet. En dan is het eigenlijk ook goed. Alsof er een soort shuffle heeft plaatsgevonden, ik kan het niet anders uitleggen. De vermoeidheid trekt eruit, met helderheid weer naar buiten. Alsof er nooit iets is gebeurd en tegelijk is er iets wezenlijks zo anders.

Graag wil ik even kort de tijd nemen om mijn coach Joanika Ring te bedanken voor de energie die zij mij heeft leren ontdekken in mijzelf. Niet door het aandragen van oplossingen, maar door het stellen van de juiste vragen heb ik door Joanika kunnen ervaren dat ‘balans’ ook voor mij mogelijk is. Niet meer zoek ik krampachtig oplossingen buiten mijzelf, maar door verschillende oefeningen en gesprekken met Joanika ben ik dichter bij mijn eigen kern gekomen. Van nature ben ik niet ‘spiritueel’ van aard, en als zakelijk leider van een middelgroot bedrijf koos ik eerder voor een autoritaire aanpak, zonder enige vorm van zachtheid. Joanika heeft mij doen inzien, dat wie vanuit zijn kern handelt altijd de juiste beslissingen zal nemen. En juist daarom als mens gerespecteerd wordt. Ik kwam bij Joanika terecht voor klachten als slapeloosheid, spanning, en een constant gevoel van ‘druk’. Het bijzondere aan de werkwijze van Joanika is dat zij slechts tijdens een eerste gesprek luistert naar ‘klachten’, en deze komen daarna niet eens meer aan bod in vervolggesprekken. Ik ben er trots op dat ik met Joanika heb mogen samenwerken om door haar warmte en wijsheid wezelijke inzichten ontving, die ik in het meer reguliere circuit nooit eerder ervaren heb. Ik wens u een mooie reis met Joanika.

Lieve Joanika, wat ik hier schrijf mag je gerust op je site plaatsen zodat iedereen kan lezen hoe blij ik met je ben! Ik wil jou en mijn lieve vriendin Saskia bedanken. Saskia omdat ze me helemaal vanuit Frankrijk naar jou toe sleurde nadat ik geprobeerd had er een eind aan te maken. En jou omdat je me leerde om het verlies van mijn man een plekje te geven. De zon schijnt weer voor mij, ik kan verder! Dank je wel.

Misschien bestaat toeval toch niet? Zo’n twintig jaar geleden bezochten mij man en ik een atelierroute in Overlangel. Zo kwamen wij in contact met Joanika Ring, en wij werden direct verliefd op de prachtige sculpturen van ‘volle vrouwen’ die zij toen exposeerde. We voelden ons meteen thuis in de leefboerderij annex gallerie van deze bijzondere kunstenares, en ook dat we beiden onze wortels in ’t Gooi hebben schepte al snel een band. Het prachtige sculptuur dat wij aankochten van Joanika staat nog steeds in onze tuin, en dagelijks heb ik er plezier van. Natuurlijk volgen wij graag op internet het werk van onze Joanika, en het was dan ook geen verbazing dat deze bijzonder gevoelige vrouw nu ook retraites en ‘personal coachings’ begeleidt. Het geeft geen pas om in details te treden voor mij op dit moment, maar ik kan u zeggen dat naast dat zij een bijzondere kunstenares is, Joanika – twintig jaar later! – mijn huwelijk gered heeft. Mijn partner en ik waren elkaar ontgroeid, en na een pensioen is het opeens moeilijk om dagelijks full time met elkaar geconfronteerd te worden. Vandaag de dag genieten we weer samen van het mooie beeld in onze achtertuin, en opeens geloof ik dat toeval misschien toch niet bestaat. Hartelijk dank voor je creativiteit, menselijkheid en wijsheid, Joanika.

Weet je, Joaniek, toen ik op aanraden van een collega bij je aanklopte, dacht ik eerst dat je een beetje gek was. Hoe kan een mens nou ZO kalm, warm en liefdevol blijven onder alle tegenslagen die jij geleden hebt. Schizofrene zoon, je huis pas helemaal afgebrand, noem maar op. Inmiddels weet ik beter. In mijn vak speelt ratio een grote rol, je leerde me weer te voelen en te verwerken. Ik voel dat ik hierdoor een betere (menselijkere) psychiater ben geworden. Volgens mijn omgeving ben ik ook een leuker mens. Maar dat is aan anderen om te beoordelen. Ik dank jou voor je geweldige begeleiding en de fijne wandelingen die we samen hebben gemaakt over de dijken en door de weilanden bij Overlangel!

Lieve Joanika, alles wat je zei heeft geholpen. Ik ben niet meer bang voor die leraar en ook niet meer voor Esther. Die heb ik aangesproken, en dat hielp. Ik kom graag nog een keer bij je om speksteen te bewerken. Het was fijn om dat te combineren met praten vond ik. Liefs, Brenda.

Van de moeder van Brenda:

Lieve Joanika, wat een verschil! Waar de school, maatschappelijk werk en de psycholoog niet in geslaagd zijn, heb jij wel voor elkaar gekregen. Het is alsof we een nieuwe dochter hebben. Ze lacht weer, ze durft van zich af te bijten, en haar cijfers op school zijn beduidend omhoog gegaan. Onze Bren wordt niet meer gepest, ze is een zelfverzekerde bruisende jongedame van 14. Wat een verschil met die boze dwarse in zichzelf gekeerde tiener van zes maanden geleden. Ik weet niet hoe ik je kan bedanken, je bent een mens en coach uit duizenden! Zet dit gerust op je site zodat anderen ook kunnen lezen hoe blij we met je zijn.

Contactgegevens

BEZOEKADRES

Missiehuislei 10
2920 Kalmthout
België

TELEFOON & E-MAIL

Voor telefonische inlichtingen bel je met mijn compagnon Erwin Boersma op 06 – 50 69 67 68. Een mail sturen kan ook, op erwin@joanika.nl.

Administratieve gegevens

KVK 62430289
BTW identificatienummer: NL854815028B01

BANK

IBAN: NL35 INGB 0657 8314 68
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Maasdijk4 VOF